29-30 KASIM 1 ARALIK 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek olan ‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri Hatay’ için geri sayım başladı.
Adana Diş Hekimleri Odası ile Hatay Diş Hekimleri Odası işbirliği ile Adana’da Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek olan ‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri Hatay’ kongresine Çukurova Diş Hekimliği Fakültesi ve Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği destek verecek.
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nebil Seyfettin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ve Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. T. Burak Özçelik, Adana Diş Hekimleri Odası’nda bir araya gelerek Hatay ÇUDİG’i masaya yatırdı.
DT. FATİH GÜLER, “HATAY’I YENİDEN AYAĞA KALDIRMALIYIZ”
Çukurova Diş Hekimleri Günleri (ÇUDİG)’in Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye birlikteliğiyle oluştuğunu söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “15’şincisini düzenleyeceğimiz ÇUDİG 2023 Nisan ayında yapılacağı planlanmıştı. 6 Şubat depremi sonrası maalesef Hatay yerle bir oldu. Çok büyük kayıplar yaşandı. Yüreklerimiz dağlandı. Yaşanan felaketin ardından Hatay’da kongre düzenleme şansı kalmadı. Deprem sürecinde insani ve mesleki dürtü ve bölge dayanışması gözeterek yaraları sarmaya çalıştık. Şimdi de Adana Diş Hekimleri Odamız, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültemiz ve Başkent Üniversitemiz elele vererek ÇUDİG’i Adana’da yapıyoruz. Tüm gelirleri Hatay Diş Hekimleri Odasına göndereceğiz. Hatay Diş Hekimlerinin bir odası yok. Konteynırda yaşam savaşı veriyor. Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak, meslektaşlarımız normal yaşamlarına döndürerek, bir nebzede olsa acılarını dindirmek, destek olmak için tüm meslektaşlarımızı bu kongreye katılmaya davet ediyoruz.” dedi.
PROF. DR. OĞUZ YOLDAŞ, “MESLEK ÖRGÜTLERİ FAKÜLTELERİN PAYDAŞIDIR”
İlk davetli konuşmasını Hatay Diş Hekimleri Odasında yaptığından Hatay’ın kendisi için ayrı bir önem sahip olduğunu belirten ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, “Meslek örgütümüz için diş hekimliği fakülteleri en önemli paydaşlardandır. Hem bilimsel hem sosyal anlamda çok önemli bir birliktelik yürütüyoruz. Bu süreçte öğrencilerimiz odayla pek çok ortak projeler yürütüyorlar. ÇUDİG örneğinde olduğu gibi toplumsal dayanışmanın önemini ortaya koyuyorlar. Yaraların sarılmasına katkı anlamında bende meslektaşlarımızı bu kongreye katılmaya çağırıyorum. Biz de fakülte olarak elimizden gelen katkıyı sağlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.”
PROF. DR. T. BURAK ÖZÇELİK, “BİRLİKTELİKTEN GURUR DUYDUM”
Yaşanan deprem sonrası Hatay ve diğer illerin başına gelenleri iyi bildiklerini söyleyen Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. T. Burak Özçelik, “Hatay’da yapılması planlanan ‘Çukurova Diş Hekimleri Günleri’ kongresinin afet nedeniyle Adana’da meslektaş dayanışması gösterilerek Hatay Diş Hekimleri Odasına destek amaçlı yapılmasını çok önemli buluyorum. Adana'da yaşayan bir insan olarak bizler için gurur ve mutluluk verici. Bizlerde her türlü desteği vermek için buradayız. Keşke deprem olmasaydı. Bu afet yaşanmasaydı. Ama oldu. Artık tedbir alarak, depremle yaşamayı öğrenerek yaşamalıyız.”
DT. NEBİL SEYFETTİN, “ŞEHRİMİZİN BÜYÜK KISMI HARİTADAN SİLİNDİ”
6 Şubat depremi sonrası Hatay’ın bir kısmının haritadan silindiğini ifade eden Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nebil Seyfettin, “Deprem öncesi Türkiye'yi Hatay'a nasıl getiririz? Hatay’ın kültürünü, medeniyetini, doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini insanlara anlatırız?ın hesabını yaparken; herkes yüzyılın felaketi dedi ama bizim için bin yılın felaketi olan afete yakalandık. Başta meslek odamız olmak üzere 145 tane muayenehanemiz, polikliniğimiz tamamen yıkıldı. Ve yüzlerce meslektaşımız şehri tamamen terk etti. Canlarımızı mallarımız kaybettik. Böyle felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz. Ağır afet sonrasında uzanan ilk sıcak eli Adanamızdı. TDB ve diğer illerdeki odalarımız oldu. Ağır olan yıkımlarımızın az da olsa telafisi için ÇUDİG’i önemsiyoruz. Kongre sonrası ilk işimiz yıkılan binamızı tekrar inşa ederek hem meslektaşlarımıza hem de bölgedeki diş hekimliği fakültesindeki öğrencilerimizin hizmetine açmak olacak. Bu anlamda desteğini üzerimizden hiç çekmeyen Adana Diş Hekimleri Odamızın Yönetimine, Dekanımıza, fakültedeki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.